Članci poređani po datumu: Utorak, 02 Januar 2018

Načelnica Južnobanatskog upravnog okruga i komandant Okružnog štaba za vanredne situacije Danijela Lončar, još jednu novogodišnju noć provela je sa vatrogascima spasiocima.

Objavljeno u Vesti

Stambena zajednica nema obavezu da za upravnika izabere profesionalnog upravnika, već se prostom većinom glasova prisutnih članova skupštine može odlučiti da funkciju upravnika poveri nekome od članova skupštine, odnosno licu iz redova stanara zgrade.

Objavljeno u Vesti
Utorak, 02 Januar 2018 08:43

Održana 49. sednica Opštinskog veća

Sednica kojom je predsedavao zamenik predsednika opštine Boško Tijanić je održana 27. decembra 2017. godine .

Objavljeno u Vesti
Utorak, 02 Januar 2018 08:41

Održani "Dani dečjeg pozorišta"

Pod pokroviteljstvom opštine Alibunar, našim najmlađim stanovnicima Centar za kulturu opštine Alibunar je priredio prednovogodišnje besplatne pozorišne predstave.
Objavljeno u Vesti
Opština Alibunar je nakon niza uspešno realizovanih akcija u saradnji sa mesnim zajednicama, nastavila sa projektima izgradnje dečijih igrališta na našoj  teritoriji. Mališani u Ilandži i Lokvama su za kraj 2017. godine na poklon dobili nova igrališta.
Daleko od saobraćaja, u prelepim ambijentima parkova deca će imati priliku da uživaju u igri na najsavremenijim spravama.  Klackalice, kule, ljuljaške, stočići i tobogani su skladno postavljeni na mestima gde su deca bezbedna. Prilikom odabira opreme i rekvizita  vodilo se računa da budu kvalitetni, bezbedni i od prirodnog materijala, sa svim odgovarajučim sertifikatima. Mališani će i na ovim igralištima imati priliku da svoje detinjstvo provodu sa svojim drugarima razvijajući motoriku i komunikacijske veštine sa vršnjacima kroz igre na spravama prilagođenim njihovom uzrastu.
 
Lokalna samouprava ima u planu da u najkraćem, ali i optimalnom periodu za biljke, pejzažno uredi prostor postavljanjem određenog broja sadnica kojim će se dodatno ulepšati nova igrališta. Stvaramo  još jedan u nizu miran kutak za igru mališana I ostalih stanovnika naše opštine, a cenjene sugrađane molimo da odgovornim ponašanjem igrališta i sačuvaju za naredne generacije naše dece.  
Objavljeno u Vesti
Utorak, 02 Januar 2018 08:35

Nov krov na zgradi FK "Dobrica"

Opština Alibunar,  je finansijski podržala postavljanje novog krovnog pokrivača sa konstrukcijom na objektu zgrade fudbalskog kluba iz Dobrice. 
Objavljeno u Vesti
Prošla  2017. godina, prem aoceni rukovodstva opštine za sve stanovnike i rukovodstvo opštine Alibunar,  bila je veoma značajna jer je, kako je istaknuto urađeno dosta, a najviše se ponosimo kapitalnim projektima i rešavanjem ozbiljnih pitanja u korist svih građana naše Opštine, saopšteno je na zvanično  portalu alibunar.org.rs.
Objavljeno u Vesti