eAlibunar
eAlibunar

eAlibunar

Sportski savez opštine Alibunar, uz pokroviteljstvo Opštine Alibunar, organizovao je peti po redu Svetosavski turnir u malom fudbalu. 

Srpska pravoslavna crkva i vernici danas slave veliki hrišćanski praznik Bogojavljenje.

U Vršcu se i ove godine na dan Svetog Trifuna, 14. februara, održava tradicionalna Smotra ocenjivanja kvaliteta vina i rakije, u organizaciji Poljoprivredne škole..

Razvojni fond Autonomne pokrajine Vojvodine raspisao je Konkurs za dugoročne kredite u poljoprivredi u okviru IPARD programa.

Ministarstvo odbrane Republike Srbije objavilo je Javni oglas za prijavu kandidata za dobrovoljno služenje vojnog roka sa oružjem i Konkurs za slušaoce kursa za rezervne oficire Vojske Srbije.

Opština Alibunar u saradnji sa Komesarijatom za izbeglice i migracije Republike Srbije nastavlja da pomaže socijalno ugrožene porodice izbeglih i interno raseljenih lica, koja su svoj novi dom pronašla na teritoriji opštine Alibunar.  

Brojni su narodni običaji na Bogojavljensku noć koji se i dan danas izvode, kako u selu tako i u gradu.

Zimski Krstovdan je dan koji se slavi uoči Bogojavljenja, i prvi je dan posle Božića kada pravoslavni poste. Postite, poželite nešto lepo u ponoć i, da, proverite i kako vetar duva.