četvrtak, 12 januar 2017 09:19

Lovci u Alibunaru pomažu ugroženim životinjama

autor 

Ekstremno niske temperature mobilisale su Lovačko udruženje „Srndać“ u opštini Alibunar sa lovačkim društvima u 10 naseljenih mesta .

Na apel predsednika Lovačkog udruženja „Srndać“ Slobodana Jovanovića preko 500 lovaca i ljubitelja životinja u opštini masovno je izašlo u lovišta , proverilo stanje remiza i na terenu iznelo so i kabastu i zrnastu hranu. Po rečima Jovanovića u ovim hladnim danima , shodno dogovoru lovci slede instrukcije Porajinskog lovačkog inspektora, gospodina Jovana Bradvarevića i na terenu preduzimaju odgovarajuće aktivnosti. Upravnik lovišta Pera Momirov i lovci svakodnevno obilaze atar i pomažu ugrožene životinje koje su prilično iscrpljene i iznemogle.

Na lovce se apeluje da divljač spasavaju od zime i predatora , ne uznemiravaju je, jer svako pokretanje na ovako niskoj temperaturi za neke vrste životinja može biti pogubno.

Sličan apel upućuju i ljubitelji životinja u opštini posebno kada je reč o napuštenim životinjama, psima i mačkama kojima treba pomoć i to iznošenjem hrane na mestima gde se ova populacija najčešće okuplja.

Izvor: JuzniBanat.rs

Developed by Smart Solutions