Proslava seoske slave u Vladimirovcu i Seleušu

Autor :  Jun 06, 2017

Praznik silaska Svetog Duha na svete apostole, u narodu poznat kao “Duhovi”, tradicionalno se proslavlja u mnogim domaćinstvima širom opštine Alibunar, ali i kao seoska slava u Vladimirovcu i Seleušu.

I ove godine su se stanovnici oba naselja potrudili da prirede bogat kulturno-umetnički i sportsko-rekreativni program, na radost svih meštana i njihovih gostiju.

Od 3. do 5. juna odigrani su turniri u balotanju, šahu, memorijalni turnir u rukometu "Miroslav Tankosić" i turnir u fudbalu.

Tajne pripremanja najboljeg pasulja poznate kulinarskim znalcima, koji su se takmičili u spremanju ovog specijaliteta, ostaju sačuvane za naredna takmičenja. Nakon degustacije pasullja, sladokusci su svoja nepca mogli zasladiti na čuvenom takmičenju u spremanju najbolje štrudle, po čemu su banatske domaćice poznate i priznate u čitavoj Srbiji, ali i šire.

Proslavi su doprinele i domaće folklorne grupe koje su bile zaslužne za dobru atmosferu uz pesmu i igru.

Subota u Vladimirovcu je bila posebno zanimljiva za mlade, jer je organizovana tradicionalna žurka na otvorenom "Open Air Party 3". Gosti su uživali u druženju i zvuku najboljih stranih i domaćih hitova.

Glavni događaj u Seleušu bila je Gulašijada, koja je takođe imala takmičarski karakter. Najbolji su nagrađeni, a gosti su uživali u vrhunskoj hrani i druženju.

Opština Alibunar i Evršac Group doo zajedno sprovode projekat "Centar za javno informisanje građana – interes građanskog društva"
  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Pretraga članaka pomoću kalendara

« Maj 2018 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31