Raspisan konkurs za finansiranje omladinskih volonterskih projekata

Autor :  Jul 06, 2017

Resurs centar za Južnobanatski i Beogradski okrug, raspisao konkurs za finansiranje omladinskih volonterskh projekata u cilju podsticanja aktivizma i volontiranja mladih.

Na konkurs se mogu prijaviti udruženja mladih i neformalne omladinske grupe sastavljene od najmanje pet članova sa teritorije Južnobanatskog i Beogradskog okruga, s tim da neformalne omladinske grupe moraju imati minimum jednu punoletnu osobu.

Konkurs je namenjen mladim ljudima koji kroz aktivno učešće i volontersko angažovanje žele da u svojoj lokalnoj sredini učestvuju u uređenju javnih prostora u kojima mladi provode slobodno vreme ili drugih prostora od javnog interesa, organizuju aktivnosti za lokalnu zajednicu, učestvuju u akcijama zaštite životne sredine, promovišu međugeneracijsku saradnju (aktivnosti koje organizuju mogu da uključe i mlađe i starije), promovišu razumevanje, toleranciju i jednake šanse za sve mlade, promovišu zdrave i bezbedne stilove života, organizuju IKT edukaciju (IKT - informacione i komunikacione tehnologije) ili pomovišu solidarnost i humanost (prema socijalno ugroženim grupama, osobama sa invaliditetom, migrantima i drugim ugroženim grupama).

Pod omladinskim volonterskim projektima se podrazumevaju kratkoročne volonterske aktivnosti koje doprinose pozitivnim promenama u lokalnoj zajednici i koje pružaju odgovor na probleme i potrebe društva, a koje realizuju mladi uzrasta 15 do 30 godina. Aktivnosti u OVP su otvorene za sve mlade ljude bez obzira na poreklo, pol, nacionalnost ili drugu osobenost i neprofitne su.

Predloženi omladinski volonterski projekti treba da budu sprovedeni u periodu od 12. avgusta do 31. oktobra 2017. godine, dok vrednost jednog omladinskog volonterskog projekta može iznositi između 30.000,00 i 100.000,00 dinara.

Zainteresovani mladi iz Južnobanatskog i Beogradskog okruga treba da pošalju popunjen obrazac za pisanje predloga ideje omladinskog volonterskog projekta do 18. jula 2017. godine na email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. ili poštom na sledeću adresu: Radenka Rankovića 13, 11500 Obrenovac, sa naznakom: „MLADI SU ZAKON – prijava na konkurs“.

Više informacija i ceo tekst konkursa možete videti: OVDE

Opština Alibunar i Evršac Group doo zajedno sprovode projekat "Centar za javno informisanje građana – interes građanskog društva"
  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Pretraga članaka pomoću kalendara

« Maj 2018 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31