Izložba, literarno veče i predstava u Centru za kulturu opštine Alibunar

Autor :  Avg 16, 2017

U organizaciji Centra za kulturu opštine Alibunar 13.avgusta u galeriji Doma kulture a održana je uspešna izložba slika Dragana Petrovića afirmisanog umetnika iz Vršca .

Autor je predstavio 25 radova na platnu rađenih u ulju i pastelu . Uz visoku ocenu kritike i posetilaca retrospektivu izložbe dao je slikar Milomir Ivanović iz Banatskog Karlovca naglasivši da je Petrović njom uspešno zaokružio svoje višedecenisko stvaralaštvo i prvi put izložio dela inpresionizma, naive i modrnog slikarstva.

U nastavku je održano literarno veče na kome su svoje stihove govorili pesnici Slobodan Đekić iz Vršca,Olivera Klarić iz Uljme i Branislava Zeljković iz Pančeva.

Po rečima direktora Centra za kulturu opštine Alibunar Olivere Cicović pomenutu izložbu slika i predstavu „Pionokio „ u izvođenju teatra „Alegreto“ iz Beograda u okviru seoske slave 17.avgusta videće poklonici umetnosti u Dobirci koji svake godine obeležavaju sećanje na Zoru Petrović akademsku slikarku iz pomenutog mesta.

Povodom seoske slave rumunske pravoslavne crkve Kulturno leto Alibunara , na letnjoj pozornici celovečernjim koncertom muzike i folklora 15.avgusta pesmom i igrom otvoriće folklorni ansambli i solisti iz Vladimirovca, Lokava , Nikolinaca i Alibunara.

Mesno Udruženje žena Etno Art „Brakos“ 26.avgusta upriliči će prodajnu izložbu nošnji i domaće radinosti . Do kraja meseca održa će se Dečije letnje igre a na dan seoske slave Velike Gopsojine 28.avgusta koju tradicionalno slavi srpska pravoslavna crkva održa će se celovečernji kulturno umetnički program u kome će se predstaviti ansambli iz Alibunara i Beograda.

Izvor: Južni Banat

Opština Alibunar i Evršac Group doo zajedno sprovode projekat "Centar za javno informisanje građana – interes građanskog društva"
  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Pretraga članaka pomoću kalendara

« Jun 2018 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30