Škole u Alibunaru spremno dočekale đake

Autor :  Sep 04, 2017

Na sastanku u Alibunaru sa direktorima škola, predsednik Opštine Predrag Belić ocenjeno je da je za start školske godine u obrazovnim ustanovama u ovoj opštini sve spremno.

Predsednika aktiva direktora škola u opštini Prof. Dušan Bogdanović zahvalio je domaćinu na puno razumevanje i podršku koju rukovodstvo opštine pruža . Predsednik Belić učenicima i nastavnicima poželeo je srećan početak školske godine i izrazio spremnost da pomogne u prevazilaženju problema na koje će škole i zaposleni tokom rada nailaziti.

http://www.juznibanat.rs/wp-content/uploads/2017/09/DSC07304-300x225.jpg 300w,
Bogdanović je istakao da će se nastava u osnovnoj školi u Alibunaru i Vladimirovcu odvijati u dve smene, da ohrabruje podatak da pojedina mesta u opštini beleže blagi porast đaka u školama. Programom besplatnih udžbenika đaci su nabavili knjige za predmete s nastavom na srpskom, rumunskom i slovačkom jeziku. U nastavi je zastupljen stručni nastavnički kadar a deficitarni su i dalje profesori matematike i fizike.

Da se uz pomoć Pokrajine, Republike i Opštine obezbeđuju uslovi u pogledu održavanja škola ,njihove adaptacije i rekonstrukcije potvrđuje najnoviji grant od 5.200.000,00dinara kojeg je Pokrajinska vlada i sekretarijat za obrazovanje na konkursu dodelilo srednjoj eknomskoj školi u Alibunaru za rekonstrukciju krova a sredstva se obezbeđuju i za dotrajale azbestne škole u Vladimirovcu i Alibunaru. Letnji period rukovodioci škola iskoristili su za uređenje , sređivanje i proveru sistema za grejanje kako bi zimu dočekale s toplim učionicama. Prvog dana školske godine radnu atmosferu zabeležili smo u osnovnim školama u Opštini. Direktor Osnovne škole „ 1.Maj „ u Vladimirovcu Petru Glanda izneo je podatak da školu pohađa 383 učenika . U prvom razredu s nastavom na srpskom jeziku je 38 učenika a na rumunskom 10. Projektom besplatnih udžbenika polaznici su obezbedili knjige za nastavu na srpskom i rumunskom jeziku a u dogledno vreme se očekuje da škola dobije novo ruho.

Olivera Dadić direktor Osnovne škole „Bratstvo jedinstvo „ iz Alibunara pružila nam podatak da ovu ustanovu pohađa 310 učenika od čega 72 u područnoj školi u Seleušu. Prvi razred u Alibunaru pohađa 32 mališana s nastavom na srpskom i pet na rumunskom jeziku. U Seleušu šest đaka na srpskom i četiri na rumunskom jeziku. Mariora Đurić direktor OŠ „2.Oktobar“ u Nikolincima pod krovom pomenute škole ima 95 učenika , prvi razred s nastavom na rumunskom jeziku pohađa 12 đaka .Draga Kukić direktor OŠ „3.Oktobar“ u Lokvama ističe da je ovo škola isključivo s nastavom na rumunskom jezikju i da istu pohađa 112 učenika.

Obezbeđena je stručna zastupljenost u nastavi na rumunskom jeziku . Prvi razred u pomenutoj školi pohađa 21 učenik a besplatnu užinu prima 60. Prvog dana školske godine zvono je oglasilo početak i za učenike u Banatskom Karlovcu, Ilandži, Janošiku i ostalim mestima u opštini gde su prvaci došli u pratnji svojih roditelja , baki , deka i bliže rodbine koja je ovaj dan svečano obeležila.

Izvor: Južni Banat

Opština Alibunar i Evršac Group doo zajedno sprovode projekat "Centar za javno informisanje građana – interes građanskog društva"
  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Pretraga članaka pomoću kalendara

« Jun 2018 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30