Projekat "FAIR OIL SRBIJA" finansiran od EU startovao u Alibunaru

Autor :  Sep 18, 2017

Opština Alibunar u saradnji sa nosiocima projekta „Fair Oil“ povodom prve implementacije ovog projekta na teritoriji Srbije, organizovala je studijsku posetu najsavremenijeg postrojenja u Srbiji i radionicu pod nazivom: „Stvaranje biodizela iz korišćenog jestivog ulja“.

Predsednik Opštine Alibunar Predrag Belić pozdravio je prisutne i istakao da je Alibunar inicijator u realizaciji najsavremenijih ideja, lider u zelenoj proizvodnji energije, poštujući pri tome sve važeće standarde Evropske Unije.Prvo postrojenje za proizvodnju bio dizela iz korišćenog jestivog ulja danas je pokrenuto u Alibunaru.

Prezentacijom u procesnom objektu, prisutni su mogli da čuju o kompletnom planu projekta, načinu proizvodnje biogoriva i željenim ciljevima.  

Gorivo koje će biti proizvedeno koristiće autobusi opštine Alibunar, konkretno vozila JATP Alibunar koja besplatno prevoze učenike, studente, penzionere i socijalno ugroženu kategoriju stanovništva..

Realizacijom ovog projekta doći će do značajnih ušteda u budžetu Opštine Alibunar, kao i otvaranja novih radnih mesta koja će uticati na poboljšanje kvaliteta života socijalno ugroženog stanovništva.Prvi pogon ovakvog tipa i namene u Srbiji, otvoren je u našoj opštini na osnovu Projekta „Fair Oil“ koji finansira Evropska unija  donacijom u visini od 165.000 eura.

Radi se o projektu prekogranične saradnje, gde je pored opštine Alibunar uključena i opština Kovin, koja je takođe prepoznala značaj zajedničkog rada javne službe i marginalizovanih socijalnih grupa.

Opština Alibunar i Evršac Group doo zajedno sprovode projekat "Centar za javno informisanje građana – interes građanskog društva"
  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Pretraga članaka pomoću kalendara

« Jul 2018 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31