Opština Alibunar obeležila Dan oslobođenja

Autor :  Okt 04, 2017

Povodom obeležavanja 3. oktobra, Dana oslobođenja opštine Alibunar, delegacija Opštine Alibunar, na čelu sa predsednikom Predragom Belićem i uz prisustvo predstavnika Vojske Srbije, svečano je položila vence na spomen obeležja u Vladimirovcu i Alibunaru. 

  Predsednik Opštine Alibunar, Predrag Belić podsetio je prisusutne da se sloboda i mir ne smeju ni izgubiti, ni zaboraviti.

- Ovo je važan dan za opštinu Alibunar. Okupili smo se da odamo počast i da se poklonimo herojima koji su za našu slobodu platili životima. Odajemo poštu herojima koji su se borili za ono što je najbitnije, a to je sloboda. Naša je obaveza da ovaj važan dan obeležavamo kako bi sačuvali sećanje na njih, ali i u njihovu čast da radimo i gradimo, stvarajući prosperitet za buduće generacije. Dužni smo da našoj deci obezbedimo mir kako nikada ne bi spoznali šta je rat. Kao što vidite, Republika Srbija je shvatila da samo miroljubivom politikom, bez sukoba uz sklapanje iskrenih prijateljstava  može da se ide napred, rekao je Belić

.Uz prigodan program koji su pripremili učenici osnovnih škola, uz pratnju crkveno-gradskog hora „Sveta Tri Jerarha“, obeležena  je 73. godišnjica oslobađanja teritorije od fašističke okupacije u Drugom svetskom ratu , na dan kad su pale neprocenjive žrtve Narodno-oslobodilačke vojske, među kojima je bio i veliki broj pripadnika crvenoarmejskih ruskih jedinica. 

Opština Alibunar i Evršac Group doo zajedno sprovode projekat "Centar za javno informisanje građana – interes građanskog društva"
  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Pretraga članaka pomoću kalendara

« Septembar 2018 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30