Održana 40. sednica Opštinskog veća u Alibunaru

Autor :  Okt 11, 2017

Sednica Opštinskog veća Alibunara, održana je u zgradi opštine Alibunar, i njom je predsedavao predsednik opštine Predrag Belić. 

Na sednici Veća razmatrani su i doneti sledeći akti:

1) Razmatrani su Izveštaji o izvršenju Odluke o budžetu Opštine Alibunar  za period januar – jun 2017. i za period januar – septembar 2017. Izveštajima koje je podnelo Odeljenje za finansije Opštinske uprave Alibunar su utvrđeni ukupni prihodi i primanja sa prenetim sredstvima i ukupni rashodi i izdaci budžeta Opštine Alibunar za period od 01.01 do 30.06.2017. i za period od 01.01. - 30.09.2017. godine. Opštinsko veće je razmotrilo i usvojilo izveštaje, uputivši ih Skupštini opštine Alibunar na razmatranje i prihvatanje.  

2) Doneta je Odluka o ustanovljenju prava stvarne službenosti na nepokretnostima u javnoj svojini Opštine Alibunar. „Windvision Windfarm B“ obratio se, u svojstvu investitora, zahtevom Opštini Alibunar radi ustanovljenja stvarne službenosti na parcelama koje su u svojini Opštine Alibunar, radi izgradnje privremenih radnih platformi koje bi koristili tokom izgradnje kompleksa „Vetroelektrana Alibunar 2“. Na zahtev „Windvision Windfarm B“ pravo službenosti se ograničava na 5 godina , računajući od dana zaključenja posebnog ugovora uz naknadu koja će takođe biti utvrđena ugovorom. Opštinsko veće je prihvatilo Predlog Odluke o ustanovljenju prava stvarne službenosti na nepokretnostima u javnoj svojini Opštine Alibunar i uputilo Skupštini opštine Alibunar na razmatranje i usvajanje.  

3) Doneta je Odluka o imenovanju radne grupe za izradu plana integriteta u Opštini Alibunar. Odlukom Opštinskog veća imenovana je radna grupa za izradu Plana inegriteta u Opštini Alibunar. Cilj usvajanja plana integriteta je stvaranje institucionalnog mehanizma za sprečavanje i umanjenje rizika da se javna ovlašćenja obavljaju suprotno svrsi zbog kojih su ustanovljena, da se pobošnja efikasnost i efektivnost rada institucije.Plan integriteta institucije radna grupa izrađuje na osnovu usvojenog i objavljenog nacrta plana integriteta koje je Agencija za borbu protiv korupcije izradila sa predstavničkim radnim grupama po sistemima.  

4) Doneta je Odluka o davanju na upotrebu poslovnog prostora u javnoj svojini Opštine. Opštinsko veće je donelo Odluku kojom se daje na upotrebu bez naknade poslovni prostor u javnoj svojini opštine Alibunar na katastarskoj parceli top.br. 911 KO Alibunar – posebni delovi zgrade poslovnih usluga P+1, upisane u list nepokretnosti broj 4117 KO Alibunar, Mesnoj zajednici Alibunar i Javnom komunalnom preduzeću ''Univerzal'' Alibunar, čiji je osnivač Opština Alibunar, radi obavljanja redovne delatnosti i pružanja usluga građanima na području opštine Alibunar.  

5) Donete su Odluke o davanju u zakup poslovnog prostor u javnoj svojini Opštine Alibunar. U skladu sa Odlukama o raspisivanju javnih oglasa za davanje u zakup poslovnog prostora u svojini Opštine Alibunar i na osnovu ponuda pristiglih za vreme konkursnih radnji koje je obavila Komisija za davanje u zakup poslovnog prostora Javnog preduzeća za puteve i izgradnju „Inženjering opštine Alibunar“, Opštinsko veće je donelo Odluke o davanju u zakup poslovnog prostora u javnoj svojini Opštine Alibunar, tačnije poslovnih prostora broj 2 i broj 4 na adresi Trg slobode 6, na parceli top. broj 911 KO Alibunar i dalo saglasnost na dostavljene predloge Ugovora o zakupu poslovnog prostora.  

6) Doneto je rešenje o obrazovanju Komisije za popis garaža Opštine Alibunar. Opštinsko veće usvojilo rešenje o obrazovanju Komisije za popis garaža Opštine Alibunar čiji je zadatak da izvrši popis garaža, utvrdi građevinsko stanje objekata, kako faktički, tako i pravno i preduzme sve potrebne radnje koje smatra neophodnim kako bi se na osnovu celokupno utvrđenog stanja omogućilo sprovođenje postupka otuđenja garaža.  

7) Usvojeno je rešenje o davanju saglasnosti na Pravilnik o Izmenama i Dopunama Pravilnika o organizaciji i sistematizaciji poslova u predškolskoj ustanovi „Poletarac“ Alibunar. Na osnovu Zahteva o davanju saglasnosti na Pravilnik koji je uputio direktor predškolske ustanove „Poletarac“, Opštinsko veće je usvojilo Rešenje o davanju saglasnosti na Pravilnik o izmeneam i dopunama Pravilnika o organizaciji i sistematizaciji poslova u predškolskoj ustanovi „Poletarac“ Alibunar.  

8) Doneto je rešenje o davanju saglasnosti na Izmene pravilnika o radu predškolske ustanove“Poletarac“ Alibunar. Opštinsko veće je donelo Rešenje o davanju saglasnosti na Izmene Pravilnika o radu predškolske ustanove „Poletarac“ Alibunar br.95-4/2015 od 30.03.2015 koji je doneo Upravni odbor Ustanove, br.224-3/2017 od 12.09.2017. godine. Izmene su donete u skladu sa Posebnim kolektivnim ugovorom za zaposlene u ustanovama predškolskog vaspitanja i obrazovanja čiji je osnivač Republika Srbija, Autonomna pokrajina Vojvodina i jedinica lokalne samouprave.

Opština Alibunar i Evršac Group doo zajedno sprovode projekat "Centar za javno informisanje građana – interes građanskog društva"
  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Pretraga članaka pomoću kalendara

« Septembar 2018 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30