U Alibunaru održana Konferencija o pametnim, održivim i inkluzivnim mogućnostima zapošljavanja

Autor :  Okt 18, 2017
U Opštini Alibunar održana je Konferencija pod nazivom “Konferencija o pametnim, održivim i inkluzivnim mogućnostima zapošljavanja“. Konferenciji su prisustvovali predstavnici opština Alibunar i Kovin, kao osnivači društveno odgovornih preduzeća, a projekat su realizovali u saradnji sa Udruženjem “Lider +”.
Prisutne goste je pozdravio predsednik opštine Alibunar Predrag Belić ističući da je jedna mala opština poput Alibnara, postala lider u oblasti Zelene ekonomije i obnovljive energije.
 
- Pored brige koju pokazujemo prema osetljivim grupama i slabije zaposlivim članovima naše zajednice, podižemo svest o važnosti reciklaže i obnovljivim energijama. Takođe dajemo šansu marginalizovanim grupama da daju svoj doprinos društvu. Kroz ovaj projekat omogućili smo i plasman proizvedenog biodizela, a na dobrobit naše zajednice i obezbedili smo sigurna radna mesta u trenutku kada svako novo radno mesto u Srbiji zlata vredi., istakao je Belić.
 
Prisutnima su se obratili i gospođa Višnja Stefanović Diklić, menadžer Projekta, kao i gospodin Ratko Mosurović, pomoćnik predsednice opštine Kovin.
 
Projekat “FerOil Srbija: Pronalaženje rešenja Zelene Ekonomije za pametno korišćenje obnovljivih resursa i inkluziju lokalnih Roma kroz zapošljavanje“ finansiran je od strane Evropske unije, koji sprovodi Delegacija EU u Republici Srbiji, u saradnji sa Ministarstvom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.
 
Projekat je na inovativan način prepoznao potencijale lokalnih samouprava da kroz smanjenje troškova nabavke goriva za svoja javna transportna preduzeća, putem prerade otpadne sirovine (ulja za kuvanje) u biodizel, stvore šansu za nova zapošljavanja namenjena ranjivm grupama, a posebno seoskom romskom stanovništvu.
 
Na ovaj način je u ovim lokalnim zajednicama jednim projektom ostvarena višestruka korist – otvaraju se nova radna mesta; vrši se socijalna inkluzija ranjivih grupa; afirmiše se prerada otpadnih sirovina i zaštita životne sredine.
Opština Alibunar i Evršac Group doo zajedno sprovode projekat "Centar za javno informisanje građana – interes građanskog društva"
  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Pretraga članaka pomoću kalendara

« Septembar 2018 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30