Opština Alibunar asfaltira puteve u selima

Opština Alibunar asfaltira puteve u selima

Autor :  Okt 26, 2017

Opštinu Alibunar čini deset naseljenih mesta, od kojih su samo Alibunar i Banatski Karlovac infrastrukturno opremljeniji, dok su sela u severnom delu opštine u prošlosti zapostavljana.Opštinu Alibunar čini deset naseljenih mesta, od kojih su samo Alibunar i Banatski Karlovac infrastrukturno opremljeniji, dok su sela u severnom delu opštine u prošlosti zapostavljana. 

Radove u Dobrici finansirala Opština Alibunar. Tako je bilo i sa Dobricom, koja je bila na kraju opštinske teritorije i tu je jedva izgrađen put koji je spajao ovo selo sa putevima prema Zrenjaninu, Vršcu i Kovačici.

U Dobrici su imali zadrugu u okviru PIK-a „Tamiš“, ali i to je propalo. Glavne ulice iz samodoprinosa građene sa betonskom podlogom, odavno su pohabane i sa puno rupa, a one krajnje su ostale u vekovnom blatu i prašini.

Sadašnja granitura opštinske vlasti čini napore da nepravdu iz prošlosti donekle ispravi. Tako je ove jeseni iz opštinskog buyeta izdvojeno 5,4 miliona dinara za asfaltiranje ulica u Dobrici. Tim sredstvima nedavno su asfalt dobile Ulica Živka Bukacela u dužini 780, i Nova ulica  od 770 metara, a radove je izvela firma „Boli inženjering“. Posao je skoro svakodnevno nadgledao predsednik opštine Predrag Belić:

- Mi nastavljamo da radimo ono što je naš posao i da ostvarujemo obećanja kojim smo se obavezali građanima naše opštine. Žitelji Dobrice i ostalih mesta zaslužuju da žive kao sav normalan svet. Radom na kvalitetnoj infrastrukturi u ovoj opštini idemo u korak sa potrebama našeg društva i još ubrzanije radićemo u narednom periodu, kaže predsednik Belić.

Žiteljima Dobrice i drugih sela takve najave mnogo znače u iščekivanju da i u njihovim sredinama krene izgradnja komunalija i objekata od zajedničkog interesa, za bolji život na selu. 

Izvor: Dnevnik.rs. R. Jovanović

Opština Alibunar i Evršac Group doo zajedno sprovode projekat "Centar za javno informisanje građana – interes građanskog društva"
  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Pretraga članaka pomoću kalendara

« Februar 2018 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28