Na Devojačkom bunaru održan peti Kros južnog Banata

Autor :  Okt 27, 2017

Dodelom medalja i zahvalnica najuspešnjijim učesnicima na izletištu Devojački Bunar u Deliblatskoj Peščari održan je peti julibarni jesenji kros u prirodi, kojeg je uspešno organizovala porodica Miloša Antonića legende i veterana jugoslovenske atletike ,inače nosioca brojni odličija osvojenih na trkama u zemlji i inostranstvu.

Obraćajući se učesnicima Antonić je zahvalio Opštini Alibunar, sprostskom Savezu i turističkoj organizaciji koji su pomogli da se u popularnoj evropskoj sahari okupi preko 100 ljubitelja prirode od predškolaraca do aktivnih takmičara i Veterana iz Smedereva,Beograda, Šabca,Valjeva i drugih mesta u Srbiji.

Predivan dan miholjskog leta i odlične trim staze bile su pravi izazov za vrsne atletičare i mlade talente čije vreme dolazi. Nadmetanje se odvijalo u trkačkim disciplinama od 100 do 3000 metara. Među učesnicima najmlađi bio je četvorogodišnji Luka Zlatković iz Smedereva a najstariji osamdesetdvogodišnji Miloš Antonić iz Beograda.

Najveću pažnju okupila je najmasovnija trka na 3000 metara . Prvo mesto kod juniora osvojio je Veljko Savić član ATK „Surčin“ koji je stazu pretrčao za 12 minuta i 10 sekundi i Veljko Krstić iz Surčina a kod juniorki Senka Aranđelović iz Smedereva, u konkurenciji veterana po godištu pobedili su Zvonko Rakočević iz Beograda , Ljuba Sevanović prvak balkana u brzom hodanju na pet kilometara, Smilja Pilipov balkanski prvak na 800 metara član ATK iz Beograda, Verica Disić iz Smedereva balkanska šampionka na 400 i 800 metara i Vesna Gajić iz Beograda.

Odlične rezultate kod pionirki na 200 metara imali su Anabela Stevanović iz Beograda , Marija Janjušević Nemanja Marić i juniorka Senka Aranđelović iz Smedereva.Najbrojnije ekipe bile su iz Smedereva i Surčina.

Odlične rezultate pozdravio je glavni arbitar i zvučno ime srpske atletike , proslavljeni srednjo prugaš a danas direktor ATK „Surčin“ Zvonko Lozančić.Po oceni organizatora prava je šteta što se ovom takmičenju nisu odazvali ljubitelji atletike u južnom Banatu tim više što je cilj pomenutog takmičenja da promoviše i afirmiše mlade talente u ovoj sredini.

Izvor: Južni Banat

Opština Alibunar i Evršac Group doo zajedno sprovode projekat "Centar za javno informisanje građana – interes građanskog društva"
  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Pretraga članaka pomoću kalendara

« Septembar 2018 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30