Volonterska ekološka akcija u "Deliblatskoj peščari"

Autor :  Nov 02, 2017

U specijalnom rezervatu prirode „Deliblatska peščara“ organizovana je volonterska ekološka akcija uređenja lokaliteta Korn. U akciji pod nazivom „Radni dan za prirodu“, učestvovali su predstavnici NIS-a, Pokrajinskog zavoda za zaštitu prirode, Pokrajinskog sekretarijata za urbanizam i zaštitu životne sredine, kao i JP „Vojvodinašume“, koje upravljaju SRP „Deliblatska peščara“.

Uređenjem lokaliteta Korn, oko 40 učesnika akcije dalo je doprinos očuvanju najvećeg otvorenog prostora stepskih staništa u Deliblatskoj peščari.

Cilj akcije u Deliblatskoj peščari koja predstavlja jedinstven prirodni fenomen u Evropi je očuvanje i unapređenje biodiverziteta, revitilizacija ugroženih stepskih i peščarskih travnatih staništa i uređenje najvećeg hranilišta za retke i ugrožene ptice grabljivice u Srbiji.

Ovo je druga po redu volonterska ekološka akcija u kojoj je NIS učestvovao ove godine. Naime, 5. juna, povodom Svetskog dana zaštite životne sredine očišćen je prostor na izvorištima tri potoka u Nacionalnom parku „Fruška gora“. Ova akcija realizovana je u saradnji sa Pokrajinskim zavodom za zaštitu prirode, Pokrajinskim sekretarijatom za urbanizam i zaštitu životne sredine i JP «Nacionalni park Fruška gora».

Budući da je NIS kompanija u kojoj su zaštita životne sredine jedan od prioriteta i deo strategije efikasnog upravljanja kompanijom, ovim akcijama potvrđena je i odgovornost prema okolini u kojoj kompanija radi.

Izvor: start013

Opština Alibunar i Evršac Group doo zajedno sprovode projekat "Centar za javno informisanje građana – interes građanskog društva"
  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Pretraga članaka pomoću kalendara

« Septembar 2018 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30