Privrednici Alibunara na sastanku sa predsednikom opštine Predragom Belićem

Autor :  Nov 09, 2017
Na inicijativu predsednika opštine Alibunar, Predraga Belića održan je sastanak sa privrednicima koji posluju na teritoriji opštine.
U svom uvodnom izlaganju, predsednik Opštine je izrazio namere rukovodstva lokalne samouprave da uz podršku Vlade Republike Srbije i Vlade AP Vojvodineu i u narednom periodu radi na efikasnijem i ekonomski naprednijem razvoju opštine.
 
Predsednik je izrazio iskrenu spremnost lokalne samouprave u pružanju podrške privrednicima i uspostavljanju partnerskog odnosa. Istakao je da saradnja lokalne samouprave, kao najvažnijeg servisa građana, i privrednika, koji su važna karika u procesa razvoja sredine, mora biti utemeljena na suštinskom, dugoročnom i održivom principu.
 
Načelnik za privredu Opštinske uprave opštine Alibunar, Ivica Rosić obavestio je privrednike o Konkursu Pokrajinskog sekretarijata za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu.
 
Na Konkurs se sa svojim projektima mogu prijaviti sva privredna lica do prvog decembra (01.12.) 2017. godine, a svu pomoć pri izradi projektne dokumentacije zainteresovanim privrednicima pružiće Kancelarija za lokalno-ekonomski razvoj opštine Alibunar.
 
Prijava za učešće na Konkursu omogućila bi finasijske subvencije odobrenim projektima čija je vrednost veća od 50.000 eura i u okviru koga će biti zaposleno minimum 10 radnika. Za ovaj podsticajni projekat je obezbeđeno 350.000.000 dinara iz budžetskog fonda AP Vojvodine sa ciljem sprovođenja mera razvojne politike i osnaživanja lokalne privrede.
 
Nakon predstavljanja Konkursa otvorena je panelna diskusija u okviru koje je predsednik Opštine Belić pozvao privrednike da iznesu svoje predloge, ideje i elemente saradnje kojim bi se unapredila komunikacija i rešavali problemi sa kojim se susreću. Razgovaralo se o planovima, radnim industrijskim zonama, infrastrukturnim projektima, novim radnim mestima i mnogim ključnim segmentima poslovanja. 
 
Predstavnici lokalnih privrednika pokazali su veliko zadovoljstvo za inicijalnu ideju predsednika opštine, a razgovor je tekao u pozitivnoj i otvorenoj atmosferi.
 
Na predlog predsednika složili su se da ovakav vid direktne saradnje lokalne samouprave i privrednika treba usvojiti kao praksu u narednom periodu.
Opština Alibunar i Evršac Group doo zajedno sprovode projekat "Centar za javno informisanje građana – interes građanskog društva"
  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Pretraga članaka pomoću kalendara

« Septembar 2018 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30