Nove etapa seizmičkih ispitivanja na teritoriji opštine Alibunar

Autor :  Nov 16, 2017
Predsednik Opštine Alibunar Predrag Belić i njegovi saradnici sastali su se sa delegacijom kompanije „NIS“ povodom nove etape seizmičkih ispitivanja na teritoriji opštine. 
 
U sklopu istraživanja nafte i gasa, predstavnici kompanije NIS prezentovali su projekat „3D seizmika Južni Banat“ kojim započinju geofizička istraživanja na području opštine Alibunar, konkretno u mesnim zajednicama Vladimirovac i Seleuš.
 
Želim ovom prilkom da izrazim iskreno zadovoljstvo povodom novog početka saradnje i projektnih radova koje sprovodite. Posmatrajući prethodna iskustava u kojima ste kao odgovorna kompanija ispoštovali sve dogovore, opravdano verujem da će i ova saradnja teći u odličnom pravcu. Takođe, očekujem da će vam stanovnici naše opštine, u duhu dobrih domaćina, izaći u susret da što brže i efikasnije obavite vaša istraživanja na obostranu korist, ali i u korist šire društvene zajednice, istakao je Predrag Belić.
 
Projektovana 3D seizmička ispitivanja imaju za cilj pronalaženje novih ležišta nafte i gasa. Prilikom sastanka, predstavnici obe strane su se složili da je najvažniji interes građani, te da se u mestima u kojima se izvode radovi, meštani ne osete ni jedan problem tokom realizacije projekta.
 
Dogovor obe strane je da se na predstojećim sastancima, pored osvrtanja na presek stanja toka projekta, razgovara i o mogućnostima za unapređenje odnosa i  oblastima u kojima jedni drugima pomenute strane mogu biti od koristi.
 
Planirano je da projekat bude realizovan u periodu od novembra 2017. do polovine aprila 2018. godine, a u mesnim zajednicama su otvoreni informativni punktovi gde građani mogu da dobiju dodatne informacije o radovima, kao i da dostave svoje sugestije, svakog radnog dana od 8-14 časova.
Opština Alibunar i Evršac Group doo zajedno sprovode projekat "Centar za javno informisanje građana – interes građanskog društva"
  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Error: No articles to display

Pretraga članaka pomoću kalendara

« Novembar 2018 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30