"16 dana aktivizma protiv nasilja prema ženama" u opštini Alibunar

Autor :  Dec 05, 2017
Opština Alibunar uzela je učešće u međunarodnoj kampanji "16 dana aktivizma borbe protiv nasilja nad ženama" koja traje do 10. decembra.
U znak podrške ovoj kampanji, između ostalog, sajt opštine Alibunar je zamenio osnovnu crvenu boju narandžastom, a zgrada Opštine Alibunar i zgrade mesnih zajednica u Banatskom Karlovcu i Vladimirovcu osvetljene su narandžastom svetlošću koja simbolizuje svest, optimizam i svetlu budućnost. 
 
- Nasilje nad ženama je nedopustivo i za to nema opravdanja. Poražavajući su podaci o broju žena koje trpe nasilje, a još alarmantniji o ženama koje gube život tamo gde bi trebalo da su najbezbednije – u porodici. Svakodnevnim aktivnostima svih društvenih faktora mora se energično raditi na sprečavanju i sistemskom rešavanju ovog problema. Kao predstavnici organa lokalne samouprave i u narednom periodu, nastavićemo aktivnosti u pravcu prevencije, edukacije i sprečavanja nasilja nad ženama“ istakao je predsednik Opštine Predrag Belić, ponosan što se opština Alibunar uključila u ovu kampanju, čiji je primarni cilj podizanje svesti i preuzimanje akcija za suzbijanje nasilja nad ženama.
 
al 2017 dec 16aakt
 
"16 dana aktivizma protiv nasilja prema ženama" je međunarodna kampanja koja se obeležava od 1991. godine. Učesnici kampanje odredili su 25. novembar – Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama za početak kampanje i 10. decembar – Međunarodni dan ljudskih prava za kraj kampanje, kako bi simbolično povezali problem nasilja nad ženama sa ljudskim pravima i istakli da je takav vid nasilja kršenje ljudskih prava. Kampanja takođe uključuje i druge značajne datume, kao što su 29. novembar – Međunarodni dan zaštitnika ljudskih prava žena; 1. decembar – Svetski dan borbe protiv SIDE, 3. decembar – Međunarodni dan osoba sa invaliditetom  i 6. decembar – godišnjica Montrealskog masakra.
 
 
 
 
Opština Alibunar i Evršac Group doo zajedno sprovode projekat "Centar za javno informisanje građana – interes građanskog društva"
  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Error: No articles to display

Pretraga članaka pomoću kalendara

« Novembar 2018 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30