Odštampajte ovu stranicu

Uhapšeni zaposleni u ''Poštanskoj štedionici - ekspozitura Vršac''

Autor :  Dec 06, 2017

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova uhapsili su u Vršcu nekoliko zaposlenih u ''Poštanskoj štedionici - ekspozitura Vršac'', a među njima su i lica iz Bele Crkve.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova su prethodnih dana, u više odvojenih akcija na suzbijanju finansijskog kriminala i korupcije uhapsili 56 osoba zbog sumnje da su u periodu od 2008. godine do danas počinili više korupitivnih krivičnih dela.

Kako se navodi u saopštenju MUP, u akcijama  koje su u saradnji sa nadležnim tužilaštvima sprovedene na teritoriji Beograda, Novog Sada, Pančeva, Smedereva, Zaječara, Kragujevca, Kraljeva, Kruševca, Prokuplja, Pirota i Novog Pazara uhapšeni su osumnjičeni koji su koruptivnim krivičnim delima oštetili budžet Republike Srbije, budžete lokalnih samouprava i druga privredna i fizička lica za više od 8,4 miliona evra.

Među njima je i bivši direktor aerodroma "Nikola Tesla" Velimir Radosavljević, četiri policijska službenika, bivši stečajni upravnik preduzeća ''Zastava Kovačnica u stečaju'', kao i zaposleni u preduzećima ''Železnice Srbije'', ''Poštanska štedionica – ekspozitura Vršac'', u banci ''Inteza - ekspozitura Pančevo'' i „Jugobanci-JU banci“ AD Kosovska Mitrovica, kao i vlasnici i odgovorna lica u privrednim društvima.

U sklopu akcije zbog postojanja osnova sumnje da su počinili korupitivna krivična dela, krivične prijave u redovnom postupku podnete su protiv 40 osoba

Takođe, u akciji usmernoj na suzbijanje sive ekonomije zaplenjeno je 31.627 boksova cigareta različitih marki  bez akciznih markica, vrednosti oko 50 miliona dinara
Opština Alibunar i Evršac Group doo zajedno sprovode projekat "Centar za javno informisanje građana – interes građanskog društva"