Digitalne knjige i tableti u školama Srbije?

Autor :  paragraf.rs Dec 13, 2017

Reforma školstva podrazumeva i promenu udžbenika, pa je resorno ministarstvo izradilo Nacrt zakona o udžbenicima, a javna rasprava je u toku i trajaće do 26. decembra 2017. godine.

Pomoćnica ministra prosvete Vesna Nedeljković rekla je da će novi zakon o udžbenicima doneti jeftinije i pravednije obrazovanje za sve.

- Digitalni udžbenici će učiniti da nastava bude zanimljivija, da kolegama bude lakše, i na koncu, da sve to bude jeftinije što je značajno za roditelje, napomenula je pomoćnica ministra prosvete.

Prema njenim rečima i sadržina udžbenika će se menjati jer nastava mora biti zanimljivija.

- Dete mora da bude aktivan učenik u nastavi. Moramo naučiti decu da povezuju, razmišljaju, donose svoje sudove i zaključke. Važno je da stvorimo misleću generaciju, decu koja će biti spremna za život, navela je Nedeljkovićeva.

Pomoćnica ministra prosvete ističe da ne mogu svi udžbenici odmah biti digitalni i dodaje da se ni u jednoj zemlji reforma nije sprovela tokom jedne godine.

- Na sreću, Vlada je prepoznala da su nam neophodna sredstva za digitalizaciju i nadam se da ćemo u tri ciklusa moći da kažemo da smo sproveli reformu, navela je Nedeljkovićeva.

Očekuje se, kaže, da će i ovaj zakon izazvati određene reakcije u javnosti.

- Ali, trudili smo se da napravimo zakon koji će svima dati jednake šanse, koji će biti transparentan u svakom smislu, što mora uticati na smanjenje korupcije. Ovaj zakon nudi praktična i jednostavna rešenja, i svaka zainteresovana strana može pronaći sve što je za nju dobro, navela je Nedeljkovićeva.

Izvor: paragraf.rs

Opština Alibunar i Evršac Group doo zajedno sprovode projekat "Centar za javno informisanje građana – interes građanskog društva"
  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Error: No articles to display

Pretraga članaka pomoću kalendara

« Januar 2019 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31