U opštini Alibunar formiran Opštinski savet roditelja

Autor :  Dec 21, 2017
U skladu sa novim zakonskim odredbama  i u opštini Alibunar formiran je Opštinski savet roditelja koji čine roditelji iz svih škola sa teritorije naše opštine, kao i predstavnici predškolske ustanove „Poletarac“.
Prvu konstitutivnu sednicu otvorio je koordinator Saveta roditelja, koji je ujedno i predsednik Aktiva direktora svih škola na teritoriji opštine Alibunar.
 
On je upoznao prisutne članove Saveta sa novinama koje predviđa član 121. Zakona o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja, gde je najvažnija uvođenje novog organa – Opštinski savet roditelja, koji čine predstavnici Saveta roditelja svih obrazovnih ustanova sa područja opštine.
 
Predstavnici saveta biraju se svake školske godine, a opštinski Cavet roditelja daje mišljenje, inicira akcije i predlaže mere za ostvarivanje prava deteta, unapređenje obrazovanja, vaspitanja i bezbednosti dece, odnosno učenika u opštini.
 
Savet učestvuje u utvrđivanju opštinskih planova i programa koji su od značaja za ostvarivanje obrazovanja, vaspitanja i bezbednosti dece, prati i razmatra mogućnosti za unapređivanje jednoakog pristupa, dostupnosti i mogućnosti obrazovanja i vaspitanja za decu, odnosno učenike, sprečavanja socijalne isključenosti dece odnosno učenike iz ugroženih i osetljivih grupa na teritoriji opštine, pruža podršku školskim savetima roditelja svih ustanova na teritoriji opštine u vezi sa pitanjima iz njihove nadležnosti itd. 
 
Članovi Opštinskog saveta roditelja su kroz razgovor ustanovili da roditelji moraju aktivnije da se uključe i da moraju da shvate svoju odgovornost. Takođe, neophodno je da se aktivno radi na podizanju svesti roditelji i sprečavanju pojave nasilje. U cilju edukacije roditelja u školama su organizovane i radionice. 
 
savet roditelja 2017 alib
Opština Alibunar i Evršac Group doo zajedno sprovode projekat "Centar za javno informisanje građana – interes građanskog društva"
  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Error: No articles to display

Pretraga članaka pomoću kalendara

« Januar 2019 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31