Opština Alibunar pomaže socijalno ugrožene porodice izbeglih i interno raseljenih lica

Autor :  Jan 18, 2018
Opština Alibunar u saradnji sa Komesarijatom za izbeglice i migracije Republike Srbije nastavlja da pomaže socijalno ugrožene porodice izbeglih i interno raseljenih lica, koja su svoj novi dom pronašla na teritoriji opštine Alibunar.  
Sa ciljem da reši problem porodica koje žive u lošim socijalnim uslovima, Opština Alibunar svojim lokalnim akcionim planom, uz podršku Komesarijata za izbeglice i migracije Republike Srbije, obezbedila je 50 humanitarnih paketa hrane i 25 bespovratnih novčanih pomoći u iznosu od po 15.000,00 dinara. Komisija za podelu humanitarnih paketa uz korišćenje podataka od strane Crvenog krsta, Centra za socijalni rad, mesnih zajednica i udruženja izbeglica je prikupila potrebnu dokumentaciju  i na osnovu Pravilnika o uslovima i kriterijumima za dodelu pomoći izvršila izbor korisnika. 
 
 - Proces integracije i asimilacije izbeglog i interno raseljenog stanovništva, bolan je sam po sebi, posebno ako imamo u vidu da su ta lica i porodice proterani sa svojih vekovnih ognjišta. Ovim putem još jednom želim da se zahvalim Opštini i predsedniku Predragu Beliću na sve onom što je učinjeno za izbeglice u prethodnom periodu, izjavio je Zoran Srdić, predsenik Udruženja izbeglica i kolonista sa teritorije opštine Alibunar.
 
Živana Radić iz Seleuša jedna je od primaoca humanitarnih paketa pomoći. 
 
- Hvala, veliko hvala Opštini i svima koji o tome odlučuju što su organizovali podelu ovakvih paketa. Svaka pomoć nam zaista puno znači. Teško sam bolesna, nisam sposobna da radim i bez pomoći teško živimo muž i ja, rekla je Živana Radić.
 
Opština Alibunar će i u narednom periodu nastaviti sa ovim i sličnim projektima, sve do potpune normalizacije života socijalno ugroženih porodica izbeglih i interno raseljenih lica koji su svoj mir i novi dom našli na teritoriji naše opšine.
Opština Alibunar i Evršac Group doo zajedno sprovode projekat "Centar za javno informisanje građana – interes građanskog društva"
  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Error: No articles to display

Pretraga članaka pomoću kalendara

« Novembar 2018 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30