U Alibunaru đaci tradicionalno proslavili školsku slavu Sveti Sava

Autor :  Jan 29, 2018

Učenici od prvog do osmog razreda, nastavnici i profesori škola „Sveti Sava“ u Dobrici, „2.oktobar“ u Nikolincima i „Bratstvo i jedinstvo“ iz Alibunara i ove godine bili su domaćini prilikom obeležavanja školske slave Sveti Sava.

Proslava slave je započeta molitlovm, nakon čega se pristupilo tradicionalnom lomljenju slavskog kolača i izvođenju himne Svetom Savi.

Učenici, nastavnici i profesori škola u Alibunaru, pripremili su prigodan program povodom obeležavanja Savindana, za naš narod veoma bitne slave. Predstave, recitacije i pesme koje su izveli učenici, posvećne Svetom Savi, njegovom liku i delu, podsećaju na njegov nemerljiv značaj za našu istoriju, obrazovanje, kuturu i crkvu. 

- Rastko Nemanjić, u našem narodu poznatiji kao Sveti Sava, prosvetitelj i prvi srpski arhiepiskop, simbol je uzdizanja našeg naroda. On se svojevoljno odrekao zemaljske vlasti, zamonašio se i svoj život posvetio učenju našeg naroda pravim, ljudskim vrednostima, koje su i do danas ukorenjene u nama. Mirio je svoju braću i zavađene Srbe sa njihovim susedima, a istovremeno je stvarao srpsku državu i jačao njenu kulturu. Sveti Sava je svojim prosvetiteljskim delom opravdano postao patron svih naših škola. Sa radošću u srcu proslavljamo ovaj važan dan koji nam daje dodatnu snagu da oprostimo, da se mirimo i idemo napred u lepšu budućnost, zajedno sa našom decom,  izjavio je predsednik opštine Alibunar Predrag Belić, prilikom obeležavanja Savindana.

Proslavi u školama su prisustvovali učenici, mnogobrojni roditelji, direktori škola, sveštena lica, kao i predstavnici opština Alibunar na čelu sa predsednikom Predragom Belićem.

Opština Alibunar i Evršac Group doo zajedno sprovode projekat "Centar za javno informisanje građana – interes građanskog društva"
  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Pretraga članaka pomoću kalendara

« Februar 2019 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28