Uručeni ugovori o dodeli pomoći za popravku ili adaptaciju kupljenih seoskih kuća sa okućnicom za 13 izbegličkih porodica

Autor :  Mar 15, 2018

U opštini Alibunar danas je svečano uručeno 13 ugovora o dodeli pomoći za popravku ili adaptaciju kupljenih seoskih kuća sa okućnicom namenjenih izbegličkim porodicama iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske, koje imaju prebivalište na teritoriji opštine Alibunar, u okviru petog potprojekta Regionalnog stambenog programa u Republici Srbiji (RSP).

Pored zamenika predsednika opštine Alibunar, gospodina Boška Tijanića kao domaćina događaja, svečanom uručivanju su prisustvovali i predsednik SO Alibunar Siniša Gavrančić, okružni koordinator za Južni Banat Ljiljana Rakić, poverenik za izbeglice Jovan Tomić i predstavnici Komesarijata za izbeglice i migracije. 

U ime Komesarijata za izbeglice i migracije, korisnicima se obratila LJiljana Rakić, koja je ovom prilikom istakla odličnu saradnju sa opštinom Alibunar u sprovođenju Regionalnog stambenog programa. Posebno se zahvalila RSP donatorima, na čelu sa Evropskom Unijom kao najvećim donatorom, a korisnicima je čestitala i poželela srećno useljenje u nova domaćinstva.Zamenik predsednika opštine Alibunar Boško Tijanić zahvalio se korisnicima na strpljenju i poželeo im srećan život u novim domovima. U ime korisnika, Snežana Milošević se zahvalila opštini, Komesarijatu za izbeglice i migracije i donatorima. 

Regionalni program stambenog zbrinjavanja (RSP) je zajednički višegodišnji program Republike Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Republike Hrvatske, koji ima za cilj da obezbedi trajna stambena rešenja za najugroženije izbegličke porodice u regionu. Regionalni stambeni program Republike Srbije sprovodi se uz podršku OEBS-a i UNHCR-a, a finansiran je sredstvima Evropske unije, koja je najveći donator, Sjedinjenih Američkih Država, Nemačke, Italije, Norveške, Švajcarske, Danske, Turske, Luksemburga, Kipra, Rumunije, Češke, Slovačke i Mađarske. 

Opština Alibunar i Evršac Group doo zajedno sprovode projekat "Centar za javno informisanje građana – interes građanskog društva"
  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Error: No articles to display

Pretraga članaka pomoću kalendara

« Mart 2019 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31