U Alibunaru potpisani ugovori o finansiranju sportskih klubova i udruženja

Autor :  Mar 19, 2018
Odlukom o  budžetu opštine Alibunar za 2018. godinu, planirana su i raspoređena sredstva u iznosu od 17.300.000,00 dinara, kao podrška projektima i programima iz oblasti sporta koji su od interesa za stanovnike opštine Alibunar. Odlukom je i ove godine omogućeno potpisivanje ugovora o finansiranju i sufinansiranju sportskih projekata sa predstavnicima 28 klubova i udruženja sa teritorije naše opštine.
 
Odluku o dodeli sredstava, na predlog Komisije za dodelu sredstava iz budžeta i nakon sprovedenog konkursa, donelo je Opštinsko veće, a  ugovore je potpisao predsednik opštine Alibunar, Predrag Belić.
 
- Rukovodstvo opštine Alibunar nastavlja da pomaže klubove sa naše teritorije. Bavljenje sportom predstavlja zdrav vid života i ujedno je najbolji način da se deca sklone sa ulice, rekao je Predrag Belić, i pozvao sve predstavnike sporta da se aktivnije uključe u rad i razvijanje sporta na teritoriji opštine Alibunar, uz osvrt na potrebu za većom pažnjom na ženski sport, mlađe kategorije, ali i veliki broj talenata koje je naša opština dala srpskom sportu.
 
- Želim da vas zamolim da pravdate dodeljena sredstva u skladu sa zakonskom regulativom, jer nećemo dozvoliti da se ponove nepravilnosti iz prethodnog perioda. U poređenju sa drugim opštinama, sredstva koja su opredeljena od strane opštine su i više nego značajna i obaveza svih nas je da radimo na poboljšanju sportske infrastrukture i razvoju zdravih navika kod naše dece.
 
Pojedinačni ugovori koji su dodeljeni omogućavaju sportskim organizacijama da raspolažu opredeljenim sredstvima sa ciljem realizacije programa rada u narednom periodu. Pored predstavnika sportskih klubova i udruženja, dodeli ugovora su prisustvovali i predstavnici lokalne samouprave i sekretar Sportskog saveza opštine Alibunar. 
Opština Alibunar i Evršac Group doo zajedno sprovode projekat "Centar za javno informisanje građana – interes građanskog društva"
  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Error: No articles to display

Pretraga članaka pomoću kalendara

« Mart 2019 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31