Opština Alibunar pomaže pčelarima

Autor :  Apr 24, 2018
Pokrajinski sekretarijat za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu obezbedio je u saradnji sa firmom „Evrotom“ doo donaciju lekova za pčele za 40 opština, među kojima je i opština Alibunar. Opština Alibunar je ovom prilikom dodeljeno 182 vakcina Veratoma I 81 komada pakovanja Forsatoma, koji služe za suzbijanje parazita u košnicama.
Po osnovu ugovora o sufinansiranju programa za primenu novih tehnologija u AP Vojvodini,  donet je Zaključak o donaciji lekova za pčele, a pravo na donaciju su  imala registrovana poljoprivredna gazdinstva sa teritorije AP Vojvodine, sa aktivnim statusom kao članovi Udruženja pčelara sa prijavljenim brojem košnica u Upravi za Trezor.
 
Ivica Rosić načelnik za privredu, javne službe i razvoj, sastao se u maloj Sali SO Alibunar sa predstavnicima 3 udruženja pčelara sa teritorije naše opštine i informisao ih o lekovima koji su dopremljeni. Pri uručenju lekova, upoznao je članove udruženja pčelara sa kompletnim programom lekova I načinom korišćenja. Takođe je pohvalio udruženja koja su prikupila neophodnu dokumentaciju o broju košnica koje poseduju i pravoremeno podatke dostavili nadležnom odeljenju  opštinske uprave.
    
Dodeli lekova za pčele su prisustvovali i predstavnici lokalne samouprave, među kojima je bila i zamenica direktora Turističke organizacije opštine Alibunar, Vesna Purić,  sa kojom su predstavnici pčelara razgovarali o organizaciji ovogodišnjeg Sabora pčelara.
Udruženja pčelara kojima su dodeljeni  lekovi su:  “Bagrem” iz Alibunara, “Banatska pčela” i “Pčelica”, oba iz Banatskog Karlovca. Pčelari nisu krili zadovoljstvo, obzirom koliko im je značajna dodeljena donacija, a prema njihovim rečima primena dobijenih preparata će uslediti odmah nakon prvog prolećnog pregleda pčela. 
Opština Alibunar i Evršac Group doo zajedno sprovode projekat "Centar za javno informisanje građana – interes građanskog društva"
  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Pretraga članaka pomoću kalendara

« Februar 2019 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28