U Lokvama održano opštinsko takmičenje "Šta znaš o saobraćaju"

Autor :  Apr 24, 2018

Osnovna škola „3.oktobar“ iz Lokava bila je domaćin opštinskog takmičenja za osnovce u poznavanju saobraćajnih propisa i saobraćaja pod nazivom „Šta znaš o saobraćaju“.

Drugu godinu za redom, OŠ „3.oktobar“ organizuje tradicionalno edukativno takmičenje na kojem se ove godine nadmetalo 30 učenika iz šest osnovnih škola.Osnovna škola „3.oktobar“ iz Lokava bila je domaćin opštinskog takmičenja za osnovce u poznavanju saobraćajnih propisa i saobraćaja pod nazivom „Šta znaš o saobraćaju“. Drugu godinu za redom, OŠ „3.oktobar“ organizuje tradicionalno edukativno takmičenje na kojem se ove godine nadmetalo 30 učenika iz šest osnovnih škola.
Ova akcija ima za cilj edukaciju dece školskog uzrasta. Organizuju je i sprovode AMSS, Društvo nastavnika tehničkog obrazovanja Srbije i Republički savet za bezbednost saobraćaja na putevima u Srbiji, a takmičenjem su obuhvaćene sve grupe učenika, od prvog do osmog razreda osnovnih škola.

Takmičenje se sastojalo od dva dela: test poznavanja saobraćajnih propisa i test na poligonu, na kojem su takmičari pokazali znanje o saobraćajnoj signalizaciji i spretnosti u vožnji bicikla. Znanje takmičara je ocenjivala stručna komisija u kojoj su bili saobraćajni policajci iz MUP-a Alibunar i instruktor lokalne auto škole.
Ekipno prvo mesto je zauzela ekipa domaćina – učenici osnovne škole „3. Oktobar“ iz Lokava. U pojedinačnom takmičenju učenici su podeljeni u dve grupe. U grupi B u kojoj su se takmičili učenici od 9 do 12 godina i prvo mesto je zauzeo Đulijano Getejanc iz Lokava, a u grupi C (učenici od 13 i 14 godina), prvo mesto je zauzeo Jovan Čoloka iz osnovne škole „Bratsvo jedinstvo“ iz Alibunara.

Pored velikog broja nastavnog osoblja lokalnih osnovnih škola, takmičenju je prisustvovala Adrijana Sfera, većnik za obrazovanje opštine Alibunar koja je naglasila da su ovakve aktivnosti veoma značajne za naše osnovce koji imaju fantastičnu priliku da steknu nova znanja i praktična iskustva, a najvažniji doprinos ovog takmičenja je i adekvatna priprema dece za ravnopravno i sigurno učešće u saobraćaju.

Opština Alibunar i Evršac Group doo zajedno sprovode projekat "Centar za javno informisanje građana – interes građanskog društva"
  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Error: No articles to display

Pretraga članaka pomoću kalendara

« Mart 2019 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31