KAMPANJA BUDUĆNOST SRBIJE: Predsednika u Beloj Crkvi dočekalo više od 1000 ljudi

Autor :  Feb 10, 2019

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, nakon Vršca, u okviru kampanje "Budućnost Srbije" posetio je i Belu Crkvu.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je danas Specijalnu bolnicu za plućne bolesti "Dr Budislav Babić" u Beloj Crkvi gde ga je dočekao više od 1000 ljudi.

Okupljeni građani nosili su zastave Srbije i transparente na kojima piše "Penzioneri su uz Vučića" , "Uz Aleksandra Vučića - napredna Srbija" i uz "Aleksandra Vučića - pristojna Srbija".

Predsednik Vučić zahvalio se građanima Bele Crkve na veličanstvenom dočeku.

- Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima do sada je obnovila više stotina objekata javne namene među kojima su škole, bolnice, domovi zdravlja, ali i najmanje seoske ambulante. Razgovarao sam sa Markom Blagojevićem o projektima koji su u toku kao i o mogućnostima za nova ulaganja, navodi se na instagram stranici kampanje "Budućnost Srbije".

bvcdocek1000vucicbc2019

Radovi na rekonstrukciji dela objekta Specijalne bolnice za plućne bolesti „Dr Budislav Babić“ u Beloj Crkvi nedavno su završeni, Pokrajinska vlada je za rekonstrukciju ovog objekta i nabavku savremene medicinske opreme, među kojima je i rendgen, izdvojila više od 40 miliona dinara.

Očekivanja zaposlenih u ovoj zdravstvenoj ustanovi su da će u narednom periodu dobiti pomoć i za nabavku druge nedostajuće opreme.

bcbolnicavucicfoto2019

Direktor Juga je istakao da je ova bolnica od regionalnog značaja jer se jedina bavi plućnim patologijama, a da je od značaja za celu Srbiju jer jedina leči plućnu patologiju kod psihijatrijskih pacijenata. 

Osobenost joj je i lečenje tuberkoloze i sprečavanje njenog širenja. 

Specijalna bolnica za plućne bolesti osnovana je 1820. godine kao Komunitetska građanska bolnica i jedna je od retkih zdravstvenih ustanova na teritoriji Vojvodine koja nikada nije prekidala sa radom.

Opština Alibunar i Evršac Group doo zajedno sprovode projekat "Centar za javno informisanje građana – interes građanskog društva"
  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Error: No articles to display

Pretraga članaka pomoću kalendara

« Februar 2020 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29