Vladimir Batez posetio opštinu Alibunar

Autor :  Nov 21, 2019

Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez sastao se u Alibunaru s predsednikom Opštine Dušanom Dakićem i načelnicom Južnobanatskog okruga Danijelom Lončar i tom prilikom uručio ugovore o finansiranju investicionog održavanja sale u OŠ „2. oktobar“ u Nikolincima i fiskulturne sale u Ilandži koju koriste učenici OŠ „Miloš Crnjanski“.

Ovi projekti odobreni su na javnom konkursu Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu za finansiranje projekata izgradnje, održavanja i opremanja sportskih objekata u AP Vojvodini.

Batez je istakao da je ova podrška u skladu sa prioritetima Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu, a to je ulaganje u sportsku infrastrukturu u osnovnim i srednjim školama.

Za dve fiskulturne sale u opštini Alibunar Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu opredelio je 3.859.759,00 dinara. Školske sale i sportski tereni upravo su mesta gde se deca kroz kvalitetnu nastavu fizičkog vaspitanja pravilno razvijaju, druže i počinju aktivno da se bave sportom i zato je revitalizacija školskih sportskih objekata jedan od naših prioriteta, naglasio je Batez.

On je pohvalio rukovodstvo Opštine na kvalitetnoj pripremi projekata i dodao da će Pokrajinski sekretarijat za sport razmotriti i mogućnost finansijske podrške za sanaciju krova i krovne potkonstrukcije na fiskulturnoj sali u školi u Nikolincima uz učešće lokalne samouprave od pedeset posto sredstava. Batez je naveo i to da će resorni sekretarijat i dalje biti na raspolaganju za podršku u realizaciji sportskih projekata kako u ovoj, tako i u ostalim opštinama u Vojvodini.

Osnov za razvoj vrhunskog sporta je školski sport, i zato ovakve projekte treba podržavati sa svih nivoa vlasti. Za više od tri godine u kontinuitetu, preko konkursa za sanaciju, opremanje, izgradnju i adaptaciju sportske školske infrastrukture i javne infrastrukture, širom Vojvodine realizovano je preko 200 projekata, vrednih više od 300 miliona dinara, naglasio je sekretar.

Batez je, nakon sastanka, zajedno sa načelnicom Južnobanatskog okruga Danijelom Lončar i predsednikom Opštine Dušanom Dakićem, obišao OŠ „2. oktobar“ u Nikolincima.

Opština Alibunar i Evršac Group doo zajedno sprovode projekat "Centar za javno informisanje građana – interes građanskog društva"
  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Error: No articles to display

Pretraga članaka pomoću kalendara

« Februar 2020 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29