KAMPANJA BUDUĆNOST SRBIJE: Vučić u Vršcu

Autor :  Feb 10, 2019

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, posetom Južnobanatskom okrugu, nastavio je kampanju "Budućnost Srbije" u okviru koje je posetio i grad Vršac.

Posetu Vršcu, predsednik Vučić, započeo je u Tehnološkom parku gde je posetio novootvoreni DATA centar i proizvodno-poslovni objekat za proizvodnju informatičke opreme kompanije E–Smart Systems.

vucicvrsacpreradavodeiyjave2019eeeeeevvv

Predsednika su ispred kompanije dočekali gradonačelnica Vršca Dragana Mitrović, vlasnik "E-smart sistem" Goran Veljović i direktor firme "HITeam" Dejan Tanasijević.

Vučić je sa domaćinima obišao objekat i pogledao film o radu kompanije i njihovim budućim planovima.

- Budućnost Srbije je u razvoju IT sektora koji je među najvećim izvoznicima Srbije. Naučno-tehnološki park u Vršcu dom je za neke od njih, istakao je predsednik Vučić.

DATA centar u Vršcu otvoren je 7. decembra 2018. godine, a za izgradnju objekata, kompanija "HITeam" je od Pokrajinske vlade dobila kredit od 20 miliona dinara.

vucic2019vshiteam

Poseta je nastavljena obilaskom postrojenja za preradu pijaće vode u Pavlišu.

Reč je o investiciji od nemerljivog značaja, zahvaljujući kojoj građani Vršca i naseljenih mesta imaju kvalitetnu, hemijski i bakteriološki ispravnu vodu za piće.

Predsednika je dočekao direktor JKP "Drugi oktobar" Nebojša Perić.

postojenjevucicpavli2019ev

Novoizgrađeno postrojenje, čija je vrednost oko 6 miliona evra, ima kapacitet od 200 litara u sekundi, plus rezevnih 100 litara, čime je pokriven celokupan kapacitet 
izvorišta podzemnih voda sa izvorišta u Pavlišu, a voda je potpuno pročišćena od mangana i amonijaka.

Šezdeset posto (oko 3,6 miliona evra) investicije finansiralo je Javno komunalno preduzeće "Drugi oktobar" kroz kreditnu liniju sa nemačkom razvojnom KfW bankom, a preostali deo je donacija kroz međudržavni sporazum koji je zaključen između vlade Srbije i Nemačke.

Pored predsednika Aleksandra Vučića, u poseti Južnobanatskom okrugu su i Igor Mirović predsednik Vlade Vojvodine, Zlatibor Lončar ministar zdravlja, Nikola Selaković generalni sekretar kabineta predsednika, Ivica Kojić šef kabineta predsednika, Branko Malović sa saradnicima, Marko Blagojević direktor Kancelarije za upravljanje javnim  ulaganjima i Zoran Drobnjak direktor "Puteva Srbije".

Predsednik Vučić svoju posetu Vršcu završio je posetom Školskom centru "Nikola Tesla", gde su ga sačekali brojni sugrađani.

- Hvala na toploj dobrodošlici, poručio je predsednik Vučić okupljenim građanima. 

scnikolateslagradjaniobracanjevucicfenruar2019ev

nikolateslaobilayak2019evvucicev2019

Posetu predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića Vršcu  možete uživo pratiti ovde:

 

 

 
Opština Alibunar i Evršac Group doo zajedno sprovode projekat "Centar za javno informisanje građana – interes građanskog društva"
  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Pretraga članaka pomoću kalendara

« Januar 2020 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31