Italijani stigli u Alibunar, spremaju se i Kinezi

Autor :  Dec 16, 2019

– Kada se sve sagleda, dosta je urađeno na teritoriji opštine, mada uvek može bolje – kaže predsednik opštine Alibunar Dušan Dakić, koji je na čelo te lokalne samouprave u južnom Banatu došao polovinom jula prošle godine.

– Možda će zvučati kao fraza, ali zaista želim da lokalna samouprava bude servis građana, njihova kuća. Želimo da im izađemo u susret i stavimo im se na raspolaganje. Mislim da smo nešto postigli. Koristimo primere dobre prakse i ugledamo se na bolje. Nekima je to možda malo, ali treba uzeti u obzir da smo počeli tek pre godinu i po.

Ne zatekavši u tom trenutku ništa od projektno-tehničke dokumentacije kao osnovu za pokretanje određenih investicija, konkurisanje i pribavljanje para za njihovo finansiranje, opštinska vlast je odmah izdvojila 100 miliona dinara ne bi li nadoknadila taj nedostatak. Neke od projekata koji su davno započeti, a iz određenih razloga zaustavljeni, uspela je da nastavi, kao što je to slučaj s fiskulturnom salom Osnovne škole „Bratstvo-jedinstvo” u Alibunaru.

Dakić kaže da je za tu salu, koja će po završetku imati status sportske hale s 500 sedišta i služiti ne samo osnovcima za časove fizičkog nego i profesionalnim sportistima i rekreativcima, postojao projekat, ali je morao da se revidira, budući da je sala započeta pre petnaestak godina. Objekat je građevinski završen i u toku su zanatski radovi u njemu.

– Od Uprave za kapitalna uaganja AP Vojvodine dobili smo 78 miliona dinara za halu – napominje Dakić, i dodaje da je potrebno još 16 miliona za njeno opremanje. – Predmet sanacije su i školske fiskulturne sale u Nikolincima i Ilandži. Završavamo projektno-tehničku dokumentaciju za izgradnju novog vrtića u Banatskom Karlovcu, a planiramo izradu dokumentacije za novu školu u Alibunaru.

 

Opština Alibunar i Evršac Group doo zajedno sprovode projekat "Centar za javno informisanje građana – interes građanskog društva"
  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Error: No articles to display

Pretraga članaka pomoću kalendara

« Februar 2020 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29